FRF nu renunță la regula U21 nici în noul sezon

Regula U21 contestată de mai mulți conducători de cluburi, în frunte cu Gigi Becali, va rămâne în vigoare cel puțin încă două sezoane. FRF urmează să facă anunțul oficial în aceste zile.

Gigi Becali, principalul contestatar al regulii U21, spera ca insistențele lui să forțeze FRF să renunțe la a mai obliga echipele din Liga 1  să folosească, în timpul meciurilor, cel puțin un jucător eligibil pentru selecționata sub 21 de ani a României.

Alături de patronul FCSB s-au mai aliat Mihai Rotaru și Neluțu Varga, care pe lângă abrogarea  regulii U21 vor și desființarea barajului pentru Europa. 

În culisele fotbalului românesc au existat discuții despre modificarea regulii U21. S-a insistat mult să nu mai fie obligatorie folosirea unui under și să se meargă pe premieri financiare pentru cluburile care vor promova jucători tineri.

Sursele FANATIK susțin că FRF nu agreează momentan propunerile de modificare, astfel că regula U21 se va mai aplica așa cum este în vigoare minimum două sezoane de acum încolo. La prima vedere, principalele beneficiare sunt campioana FCSB și Rapid.

Cele două echipe au în loturi fotbaliști sub 21 de ani foarte bine cotați, precum Pantea, Musi, Octavian Popescu, Radaslavescu, respectiv Vulturar, Rareș Pop și Borza. Pentru sezonul 2024-2025 sunt eligibili pentru regula U21 jucătorii născuți după 1 ianuarie 2002.

De menținerea regulii se va bucura însă și Farul lui Gică Hagi, club care promovează an de an jucători tineri de mare perspectivă. 

Daniel Pancu, selecționerul reprezentativei României U21, a tras un semnal de alarmă, convins că abrogarea regulii U21 ar agrava și mai mult aria de selecție, și așa redusă, din fotbalului românesc.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: