CSM Târgu Jiu a retrogradat dar negociază rămânerea în Liga Națională

Surse din baschetul românesc susțin că Liga Națională de Baschet Masculin ar putea avea 20 de echipe din sezonul viitor. Acest lucru ar presupune ca două echipe care au retrogradat sportiv din Liga Națională, CSM Târgu Jiu și Laguna București, să rămână în prima ligă alături de echipele promovate recent.

Steaua București și Agronomia București sunt cele două echipe care au luat locul retrogradatelor CSM Târgu Jiu și Laguna București în Liga Națională de Baschet Masculin conform formatului anunțat de federație la începutul sezonului. Steliștii au avut un sezon perfect, bifând 35 de victorii din tot atâtea meciuri, în timp ce Agronomia a avut 25 de succese și 10 eșecuri. Retrogradatele din Liga Națională, CSM Târgu Jiu și Laguna, au avut un sezon dezastruos, cei de la CSM având rezultate foarte slabe cu ultimele clasate, și reușind să învingă doar pe ultima clasată, Laguna București.

Conform surselor celor de la baschet.ro, au loc negocieri de culise, la nivel de președinți de cluburi, pentru ca echipele retrogradate sportiv să joace și sezonul următor în LNBM. 

„În data de 31 mai a avut loc o ședință între președinții cluburilor de Liga Națională, în care s-a discutat și ce se va întâmpla cu numărul de echipe din campionat. Steaua și Târgu Jiu au ajuns la un acord, iar militarii au acceptat ca gorjenii să nu retrogradeze”, scrie site-ul de specialitate baschet.ro. Nu a ajuns încă la un astfel de acord și Laguna București, nu se știe exact din ce motive.

Cu alte cuvinte reincluderea echipelor retrogradate din LNBM se negociază la nivel de șefi de club, cel mai probabil cu acordul Federației de Baschet, care încă nu a anunțat nimic referitor la următorul sezon. 

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: