Pastă de mărar la borcan
Pentru cei care preferă mărarul pentru a condimenta diferite feluri de mâncare există metode foarte simple de conservare a acestuia pentru iarnă. Este perioada în care încă se găseşte mărar verde şi s-ar putea să vă placă pasta de mărar conservată.
Sosul din mărar cu usturoi se prepară foarte simplu și rapid. Acesta va diversifica meniul în zilele de iarnă. Acest sos este universal, poate fi folosit pentru prepararea ciorbei, mâncărurilor din carne, pește sau salate. Petreceți doar 5 minute pentru prepararea acestui deliciu și vă bucurați de aroma de vară în plin sezon rece.
Ingrediente:
500 g mărar
1/2 lămâie
5-6 căței de usturoi
150 ml ulei
sare
piper negru
Mod de preparare: Se taie mărarul cât mai fin cu un cuţit iar cu ajutorul unui blender, mărunțim usturoiul. Adăugăm lămâia, uleiul, sarea, piperul și amestecăm foarte bine. Adăugăm mărarul și mixăm bine până la omogenizare. Repartizăm compoziția în borcane și le închidem ermetic. Se păstrează la frigider şi se foloseşte la nevoie. Acesta este un sos universal, ce poate fi folosit pentru orice fel de mâncare.