Prăjitură de vară cu fructe şi brânză
Pe perioada verii este foarte uşor să preparaţi această prăjitură cu fructe, o reţetă răcoritoare fără coacere şi cu multe fructe, portocale şi struguri, în acest caz dar puteţi folosi şi alte feluri de fructe.
Ingrediente:
30 g gelatină
700 g brânză de vaci
200 g zahăr
100 g struguri albi
50 g ciocolată neagră
200 ml lapte
250 m smântână
1 portocală
1 lingură fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Într-un bol, turnăm laptele cald şi adăugăm gelatina, amestecăm și lăsăm compoziția pentru 60 de minute.
Amestecăm apoi brânza de vaci cu zahărul și smântâna, cu ajutorul unui mixer.
Decojim portocala și o tăiem felii, iar boabele de struguri le tăiem în 2 jumătăți.
Punem gelatina hidratată la încălzit, pe baie de aburi și amestecăm până când se dizolvă complet. Nu trebuie să fierbem amestecul. Amestecăm brânza de vaci cu gelatina și fructele pregătite anterior. Turnăm compoziția într-o formă de copt de silicon și o punem la frigider pentru 4-5 ore. După acest interval de timp, scoatem prăjitura din frigider și îndepărtăm forma de copt. Decorăm cu fulgi de nucă de cocos și ciocolată dată prin răzătoare.