ONU cere Israelului să anuleze ordinul de evacuare

ONU a avertizat că proviziile pentru echipele sale din Fâşia Gaza s-au sfârşit şi şi-a reiterat apelul către autorităţile israeliene de a permite accesul ajutoarelor umanitare în zonă.

În plus, toate organizaţiile umanitare ale ONU au cerut Israelului să revină asupra ordinului său de evacuare completă a nordului Gaza în următoarele ore pentru a evita transformarea a ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie disperată.

Un jurnalist al agenţiei de presă britanice Reuters a fost ucis, iar alţi şase de la alte media internaţionale au fost răniţi în în timp ce acopereau mediatic schimburile de foc de la graniţa israeliano-libaneză.

Bilanţul războiului a crescut la 1.400 de morţi de partea israeliană şi 1.800 de morţi în Gaza.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat sâmbătă că material medical acoperind nevoile a 300.000 de persoane în Fâşia Gaza a ajuns pe un aeroport egiptean din apropierea enclavei palestiniene, în aşteptarea unui acces umanitar, relatează AFP.

Potrivit OMS, materialele vor putea fi livrate odată ce accesul umanitare va putea fi stabilit prin punctul de trecere Rafah din sudul Gazei, la frontiera cu Egiptul.

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: