Şcoli închise. Invazie de ploşniţe

Șapte școli din Franța au fost închise din cauza unei invazii de ploșnițe de pat, iar alte aproximativ zece sunt afectate, potrivit anunțului făcut de ministrul francez al Educației, Gabriel Attal. Situația a fost semnalată inițial vineri seara, când cinci școli au fost închise, afectând 1.500 de elevi. Cu toate acestea, numărul școlilor afectate a crescut rapid, generând îngrijorare.

Ministrul Attal a subliniat necesitatea unei reacții imediate, menționând că unitățile afectate trebuie tratate în termen de 24 de ore. În acest scop, a fost întocmită o listă de firme "agreate și recunoscute" în colaborare cu Ministerul Sănătății și agențiile regionale de sănătate, pentru ca șefii unităților să poată solicita intervenția rapidă a acestora.

Îngrijorarea cu privire la ploșnițele de pat se extinde și în Belgia, în special în regiunea Flandra. Medicii avertizează că ploșnițele de pat afectează în prezent aproximativ un procent din toți pacienții lor. Cu toate acestea, problema nu este întotdeauna raportată oficial în dosarele medicale, iar cei afectați nu se adresează întotdeauna medicilor de familie din diverse motive.

Această situație pune în discuție măsurile care trebuie luate pentru a preveni și gestiona astfel de infestări care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății publice și a calității vieții în comunități.

Autoritățile din ambele țări lucrează la soluții imediate și la identificarea modalităților de prevenire a acestor probleme în viitor.
 
 

Vizualizări: 1,927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: