Stare de război în Israel

În Israel a fost introdusă alerta de război după ce mii de rachete au fost lansate de luptătorii Hamas care trec granița cu parapanta, informează Sky News. Imagini filmate cu telefoane mobile arată, de asemenea, luptători Hamas care încearcă să ajungă în Israel pe mare cu ajutorul unor bărci mici, iar într-o evoluție extrem de neobișnuită, mai mulți luptători palestinieni par să fi trecut granița cu ajutorul parapantelor, ajungând în orașul Sderot, unde s-au auzit schimburi de focuri, scrie G4Media.

UPDATE 11:02 Israelul lansează o campanie de urgență de donare de sânge, în contextul creșterii numărului de răniți, scrie The Guardian.

UPDATE 11:00 Sute de locuitori din nord-estul Fâşiei Gaza au fugit din casele lor sâmbătă dimineaţa, după declanşarea unei ofensive militare a braţului armat al Hamas împotriva Israelului, informează AFP, citată de Agerpres.ro. Bărbaţi, femei şi copii transportând pături şi alimente de primă necesitate au fost văzuţi părăsindu-şi locuinţele pentru a se îndrepta spre interiorul Fâşiei Gaza.

UPDATE 10:55 Președintele israelian și-a oferit sprijinul forțelor armate și serviciilor de urgență ale țării, care răspund la amenințarea reprezentată de luptătorii Hamas și ai Jihadului Islamic Palestinian, transmite Sky News.

UPDATE 10:49 Zeci de avioane de luptă ale IDF lovesc în prezent o serie de ținte aparținând organizației teroriste Hamas în Fâșia Gaza, transmite The Guardian.

știrea inițială

Mii de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel, în urma unui atac surpriză lansat sâmbătă dimineața de gruparea militantă Hamas. Coloane mari de fum negru au putut fi văzute ridicându-se din mai multe orașe israeliene.

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: