Turist român arestat pentru că ar fi vrut să fure două bucăți de marmură de pe Acropole

Un incident fără precedent a avut loc, marți dimineață, la Acropole, după ce un turist român a încercat să fure două bucăți de marmură din situl arheologic, declarând ulterior autorităților că nu știa că fapta sa este ilegală.

Potrivit informațiilor, totul a început atunci când paznicul sitului arheologic de la Acropole l-a zărit pe turist pe „Sfânta Stâncă”, cu mâna sprijinită pe monumentul propileelor, scrie iefimerida.gr.

Simțind că ceva nu este în regulă, s-a apropiat de el și a constatat că acesta ținea în mâini două bucăți de marmură din situl arheologic. L-a condus imediat la intrarea în sit, unde a fost întâmpinat de polițiști ai Subdirecției de Patrulare, potrivit Știrilor Pro TV. „Erau desprinse, nu am comis nicio ilegalitate”, le-a spus el ofițerilor.

Bărbatul, care în cele din urmă a fost arestat pentru furt calificat și încălcarea legii „privind protecția patrimoniului cultural”, ar fi susținut în fața polițiștilor că nu știa că fapta sa este ilegală și că nu a provocat nicio pagubă monumentului, întrucât bucățile de marmură erau desprinse.

Vizualizări: 2,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: