O echipă de tineri de la un colegiu din Gorj, olimpici cu un eseu despre cutremurul din Gorj

O echipă de tineri olimpici de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Gorj a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională a Hazardurilor, organizată de Consiliul Europei în Budva, Muntenegru. Echipa, formată din elevii Rareș Cășuneanu, Ioan Budeanu, Sebastian Chinde și Mădălina Eremia, toți din clasa a X-a, a fost coordonată de profesoara de geografie Gabriela Sandu.

Tinerii au impresionat juriul internațional cu un eseu despre cutremurul din Gorj, selectat drept temă din categoria hazardurilor naturale, în contextul în care la competiție au participat 290 de echipe din România. În cadrul probei, elevii au trebuit să rezolve un test cu 50 de întrebări și să redacteze eseul detaliat.

Echipa, intitulată „Viva Eroina”, va participa și la Conferința Internațională „Road to Resilience: Children and Youth in Action”, organizată de UNICEF, UNDRR, DPPI, UN MGCY și Europa, unde vor contribui la elaborarea Declarației Copiilor și Tinerilor privind „Drumul către reziliență”. Evenimentul are loc în perioada 5-8 noiembrie 2024 și reprezintă o recunoaștere importantă pentru elevii gorjeni la nivel internațional.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: