Cât costă lemnele de foc în județul Gorj

Gorjenii care nu au apucat să facă stocurile de lemne pentru iarna care bate la ușă pot cumpăra lemne de la ocoalele Direcției Silvice Gorj.

Prețurile sunt mai mici față de cele practicate de agenții economici din județ. În zonele de lângă munte, deja oamenii au făcut focul pentru că, pe timpul nopții, temperaturile au scăzut și până la minus 3 grade. 

În Novaci, oamenii au început deja să facă focul. Nopțile sunt foarte reci și se anunță temperaturi și mai scăzute până duminică. „Au fost și minus 3 grade. Nu puteam sta. Am făcut focul”, a spus o femeie. „Am curățat sobele, le-am pregătit pentru iarnă. Am cumpărat lemne, dar mai avem și de anul trecut pentru că a fost iarna mai blândă și nu am ars atâtea lemne așa că acum am făcut un pic de economie. Noi le cumpărăm în fiecare an de la ocol, pentru că sunt mai ieftine. Asigurăm noi transportul și mai economisim. Așa, la particular, e și 800 de lei metrul cub. Scump”, a spus o altă localnică din Novaci. 

Direcția Silvică Gorj a scos la vânzare lemne de foc la prețuri mult mai accesibile decât în depozite. În funcție de esență, un metru cub costă în jur de 350 de lei.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: