Descoperire de Tezaur, într-o pădure din Godinești

Doi căutători de comori din Motru au dat peste o adevărată comoară într-o pădure din Cătunele. Doi soți au ieșit cu detectoarele de metale și au găsit mai multe piese romane din categoria Tezaur. 

După ce piesele vor fi analizate de specialiști, va fi stabilită și recompensa pentru cei doi soți.

“15 piese metalice de origine romană, de sec. II-III d. Hr., din categoria Tezaur, au fost descoperite cu detectoarele de metale, într-o pădure din comuna Godinești, de doi „căutători de comori” din Gorj. 

10 dintre piese au fost descoperite de către Georgiana Baltag din Motru, care ieșise la detecție împreună cu soțul său. Celelate 5 piese au fost detectate tot atunci, în același loc, de către colegul lor cu care obișnuiesc să iasă în teren, Ion Spătaru, din comuna Cătunele. Piesele arheologice au fost predate la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, urmând să fie restaurate”, anunță instituția de cultură.

„Sunt piese romane mobile, de sec. II-III d. Hr., din categoria juridică Tezaur, din Patrimoniul Cultural Național. Este vorba despre monede și piese de harnașament”, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Galerie foto


Vizualizări: 974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: