Nu mai vor concedieri colective la CE Oltenia

Una din federațiile sindicale din Complexul Energetic Oltenia susține că nu ar mai trebui făcute concedieri colective după valul de 3.600 de pensionări în acest an.

Complexul Energetic Oltenia și-a propus prin noul plan de restructurare să facă între o mie de două mii de concedieri colective pe an, dar acesta a fost făcut înainte de a se adopta legea care a redus vârsta de pensionare a celor care au muncit în cariere miniere și termocentrale la 52 de ani.

Paul Constantinescu, reprezentant al Federației Energetica, a spus că va fi o discuție la Ministerul Energiei pe această temă în următoarele zile. “Voi fi la București împreună cu colegii mei din Biroul Executiv al Federației Energetica. (...) Punctul meu de vedere și al federației este acela că societatea nu ar trebui să grăbească aceste concedieri, va trebui revizuită toată acțiunea aceasta, în condițiile în care compania funcționează acum în parametri buni”.

Constantinescu este de părere că societatea poate fi salvată dacă se dorește asta, dar semnalele sunt că nu se dorește. Circa 3.600 de salariați din cei 11.200 ai CE Oltenia vor fi pensionați până la finalul anului.

Cariera Husnicioara se va închide la 1 ianuarie 2023. Cariera are 350 de salariați, din care puțin peste o sută ar îndeplini condițiile de pensionare după ce intră in vigoare legea care a redus limita de vârstă la 52 de ani. “Pe o simulare făcută de cei de la Resurse Umane, cei care îndeplinesc condiții de pensionare la subunitatea noastră sunt undeva la 106 salariați”, a spus Paul Constantinescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 6,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: