Romanescu se laudă la televizor că ia în râs o anchetă a poliției. Cazul Pilota

Primarul Marcel Romanescu trage de timp și nu a pus la dispoziția organelor de cercetare înregistrările video din zona Stadionului Municipal, pentru a se stabili dacă procedura de păstrare a buletinelor de vot după scrutinul din 9 iunie a fost făcută corect și nu au fost nereguli. El a transmis poliției că nu merg toate camerele din zonă, deși sistemul Infotrafic a costat 8 milioane de euro. Întâmplător, miercuri, tot el a anunțat că începe instruirea personalului, însă investiția a fost notată ca fiind realizată în broșura din campania electorală. “Nu pot fi și hoț și prost în același timp“, a concluzionat primarul.

Dar asta merită un alt articol.

Reamintim că a fost deschis un dosar de cercetare după o plângere formulată de consilierul județean Ionel Burtea. El a depus la dosar și o fotografie în care apare primarul Marcel Romanescu lângă mașina de serviciu, cu portiera deschisă, văzându-se pe bancheta din spate ceva ce arăta, în acele zile de alegeri, ca un sac cu voturi.

Sacii cu voturi i-am văzut toți când au fost deschise tirurile din zona Stadionului, în căutarea voturilor de la secția 6 din Târgu Jiu, unde au fost inversate buletinele PNL și UDMR.

Sunt însă de remarcat câteva declarații făcute de primarul Marcel Romanescu la TV Sud.

Primarul a avut dreptate când a spus că e de râs povestioara lui.

“Ce era? Dacă vă spun o să râdeți. După ce mi s-a întâmplat incidentul din noaptea cutremurului, nopțile în care am stat la serviciu 48-56 de ore, îmi iau de acasă când am evenimente care durează mai mult de 24 de ore, o pilotă, pe care o dusesem înainte cu două zile la curățătorie. Am vrut să-mi bat joc de ei, am pus la dosar inclusiv dovada faptului … Zilele trecute l-am pus pe șoferul meu să meargă la spălătorie să ia bonul și numărul de ordine. Am trimis la poliție bonurile. (…) În spate acolo am o canapea, dacă nu mă simt bine, că veneam după o perioadă extrem de stresantă, rămân acolo. În perioada de cutremur am rămas cinci zile la serviciu. După experiența de acum doi ani de zile am zis, bă trebuie să fac ceva, să găsesc o soluție. Poliția are aceste documente“, a spus Marcel Romanescu.


La multe zile de tăcere, primarul a spus că nu era un sac cu buletine de vot ci o… pilotă. Se pare că de la cutremur primarul și-a adus la muncă o pilotă. Dar de fapt nu la muncă, o dusese la spălătorie. Și până la urmă era în mașină. Iar ca să demonstreze acest lucru el a pus la dosar un bon de la o curățătorie. "Ca să-mi bat joc de ei", a spus primarul.


Romanescu a vrut să elucideze misterul, însă s-a afundat în penibil, iar întrebările s-au înmulțit. Ce făcea cu pilota pe timp de caniculă?

El a declarat la TV Sud că nu a avut timp, dar și-a trimis șoferul, după scandalul sacului din mașină, să ia bonul și numărul de ordine de la spălătorie. Adică la câteva zile distanță.

Dovadă că Romanescu nu știe cum funcționează o afacere. Nu poți lua bonul la câteva zile, când îți aduci aminte.

Este imposibil ca primarul să fi luat bonul lui de la spălătorie, la câteva zile după ce și-ar fi dus plapuma la spălat. 


Dar se laudă cu asta la televizor. Problemă rezolvată, cercetare închisă. S-a găsit bonul de spălare a pilotei.


“Nu pot fi și hoț și prost în același timp. Asta vă garantez. Nu țineam ușa deschisă o jumătate de oră să mă filmeze lumea“, a concluzionat primarul…

Vizualizări: 2,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: