N-a mai rămas un strop de apă în Cheile Sohodolului

Imagini îngrijorătoare în Cheile Sohodolului. De câteva zile, a secat de tot râul. N-a mai rămas un strop de apă în zona care era foarte căutată de turiști în special pentru că era o oază de răcoare datorită apei reci care străbătea cheile.

Seceta a făcut ca apa pur și simplu să dispară. Acest fenomen sperie localnicii și autoritățile. Oamenii sunt sfătuiți să folosească apa de la rețea responsabil și să nu ude grădinile pentru că mai toate sursele de captare sunt la cota de avarie.

Câteva fotografii postate pe Facebook arată peisajul dezolant din Cheile Sohodolului, în special, din zona turistică. Acum poți vedea la pas peșterile.

„Râul Sohodol, Runcu, Gorj a rămas fără apă, prin frumoasele peșteri pe care le-a săpat râul nu mai curge apă, a rămas doar nămol prin ele. Prin fosta albie în care oamenii își făceau baie în trecut, a ramas doar pietriș și bolovani. Peșterile pot fi vizitate acum! Pe unde vedeți bolovani în fotografii, acolo a fost apă! Din al cincilea râu cu cel mai mare debit din Gorj, atât a rămas”, notează pagina de Facebook Discover Cheile Sohodolului.

Galerie foto



Vizualizări: 2,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: