Ministrul Energiei, despre transportul minerilor în carieră: Cred ca sunt inconștienți dacă mai fac așa ceva

Minerii sunt transportați în continuare în cariere cu tanchete ca "cea a morții" de la Cariera Jilț Sud. Imaginile au fost surprinse de reporterii ProTV care au arătat imaginile și ministrului energiei, dar și directorului CEO, Dan Iulius Plăveți care au lăsat impresia ca sunt surprinși ccă inerii sunt în continuare transportați în condiții periculoase. 

La câteva luni după tragedia de la Cariera Jilț Sud, acolo unde trei mineri și - au pierdut viața și alți 10 colegi au fost răniți, în continuare transportul se face în aceleași condiții. Îngrămădiți în tanchete sau mașini vechi recondiționate, printre alte materiale, minerii sunt duși în cariere.

"Sunt duși inclusiv cu mașini de pompieri sau mașini care au peste 40 de ani. Sunt legate cu sârme, și modificate că aveau prelată deasupra pentru militari. Eu le știu de 20 de ani", a declarat Nicolae Bunoaica la "România, te iubesc" difuzată la ProTV.

Proprietarul mașinilor susține ca totul este în rugulă, în ciuda faptului ca transportul minerilor se face cu mașini recondiționate vechi de peste 35 de ani. "Sunt autorizate pentru transport de către RAR. Sunt fabricate undeva în 1986-1995 și le am luat din Germania. Au costat undeva între 12.000 și 13.000 de euro." a spus Dragoș Ciurea, reprezentatul uneia dintre firmele de trasport.

Și transportul minerilor din localități până la întrarea în cariere se face tot cu epave aduse din Germania la mâna a doua. "Din localități sunt aduși cu autobuze aduse din Germania, care probabil au fost date la fier vechi. S-a întâmplat să ia foc în mers, au deschis ușile, au coborât minerii și le-au lăsat sa ardă. Acolo nu au avut valoare dar aici își scot prețul, pentru ca aici sunt numai grupuri de interese", a mai adăugat Nicu Bunoaica.

Imaginile surprinse în luna martie în cariere de echipa ProTV, când minerii erau transportați în aceleași condiții ca în data de 17 ianuarie când au murit trei angajați au fost arătate ministrului energiei, Virgil Popescu." Eu cred că sunt inconștienți dacă mai fac asta. Noi am impus niște măsuri, le-am transmis aceste lucruri. Vă spun că sunt inconștienți dacă mai fac așa ceva, cei care răspund sunt șefii de cariere."

Imaginile au ajuns și la directorul CEO care a fost foarte pasiv la ceea ce se întâmplă la câteva luni de la tragedia de la Cariera Jilț Sud, iar el a fost numit tocmai pentru a remedia aceste probleme." Am dispun un control la Cariera Jilț Nord. Corpul de control verifică", a declarat Dan Iulius Plăveți pentru ProTV.

Emisiunea România, te iubesc, de la ProTv poate fi urmărită integral pe stirileprotv.ro.

VIDEO

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: