CJ Gorj anulează concursul de la Centrul de Cultură. Îl plagiase pe Ion Cepoi

La mai bine de două luni de la finalizarea concursului de proiecte de management organizat pentru Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în urma căruia Ionuţ Viorel Bordeiaş a fost declarat admis, Consiliul Judeţean Gorj transmite că lucrarea reprezintă un plagiat. Viorel Bordeiaş ar fi preluat paragrafe din proiectul lui Ion Cepoi. În timpul ședinței de CJ Gorj avea loc și înmormântarea fostului director Ion Cepoi.

 

Nu a fost însă pusă în discuție competența comisiei de analiză a proiectului lui Bordeiași.  

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean, a apărut astăzi "Proiectul de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Județean Gorj nr. 100/27.03.2023 privind aprobarea rezultatului final al Concursului de management organizat pentru Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj".

În cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, a dat citire acuzaţiilor care i se aduc lui Viorel Bordeiaş: "S-a constatat că, în mod substanţial, proiectul de management nr.2, depus de candidatul Ionuţ Viorel Bordeiaş, are un conţinut identic cu proiectul de management depus de domnul Cepoi Ion, înregistrat la Consiliul Judeţean Gorj, în anul 2019, fiind preluate mai multe elemente ad litteram".

De menţionat este că Viorel Bordeiaş a fost declarat admis de către comisia votată de Consiliul Judeţean Gorj.

"Toate proiectele sunt copiate. Dacă vă uitaţi pe înregistrări, eu am spus din 2020, la primul concurs că e copiat şi nu se respectă anii. Şi când l-am trecut pe Cepoi înainte tot copiat era proiectul. Şi la Ciolacu la fel. Aceeaşi Comisie Juridică a Consiliului Judeţean a uitat să ia măsuri. Vă garantez că totul e e copiat. Şi la Doina Gorjului, şi la Şcoala Populară", a declarat Nicolae Daviţoiu, consilier judeţean.

Viorel Bordeiaş se apără: "Documentul de proiect de management nu este operă literară sau lucrare de cercetare ştiinţifică şi, prin urmare, nu intră sub incidenţa legii 206/2004. Nu există reglementări care să prevadă condiţia originalităţii acestui tip de lucrare, inclusiv îngrădiri sau limitări cu privire la maniera de realizare a proiectelor de management sub aspectul surselor la care pod recurge candidaţii".

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: