Minerii și energeticienii pregătesc noi proteste la Guvern

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia se pregătesc să revină în fața Guvernului României, săptămâna viitoare, pentru noi proteste. 

Liderii federațiilor naționale Mine Energie și Univers au hotărât să dubleze numărul de participanți față de protestul anterior, astfel că aproximativ 800 de persoane, membri ai sindicatelor afiliate, sunt așteptați să participe la manifestație.

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că se poate ajunge și la grevă generală.

„S-a decis ca formele de protest ale minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia să fie graduale. Dacă săptămâna trecută au fost peste 400 de participanți în fata Guvernului, astăzi s-a pus cap la cap tot ce s-a discutat acolo și s-a luat decizia de către liderii celor două federații din CEO ca săptămâna viitoare să participăm în număr dublu la mitingul organizat în fața Guvernului României și, în funcție de cum se va desfășura mitingul, să continuăm și cu alte forme de protest, inclusiv greva generală”, a spus Popescu la Radio Infinit.

Totodată, protestatarii iau în calcul extinderea manifestațiilor și în fața Ministerului Energiei, unde vor solicita atât modificarea legii pensiilor, cât și prelungirea duratei de viață a Complexului Energetic Oltenia: „Există posibilitatea să ne deplasăm inclusiv în fața Ministerului Energiei. Pe lângă îndreptarea acelei nedreptăți făcută minerilor și energeticienilor, avem solicitări care cuprind întreaga activitate din CEO. Județul nostru nu poate trăi fără Complexul Energetic Oltenia. Durata de viață a CEO trebuie prelungită”, a explicat Jan Popescu.

Liderii sindicali mai cer și un pachet social pentru angajații afectați de eventualele restructurări: „Această discuție a mai fost făcută. Cerința aceasta o avem de fiecare dată. În eventualitatea în care la Complexul Energetic Oltenia vor fi făcute restructurări, trebuie să solicităm ca să fie la adăpost și colegii care ies la pensie în 2-4 ani și care trebuie să plece cu plăți compensatorii”, a adăugat sindicalistul.

Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: