Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Minerii au protestat la Mehedinți

A fost protest al foștilor mineri și energeticieni în fața Prefecturii Mehedinți. Mai mulți pensionari din sistemul energetic sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor.

Mulți dintre foștii mineri spun că noile decizii le-au redus pensiile cu sume între 1.200 și 2.500 de lei. Noua lege se bazează pe criteriul contributivității, în timp ce minerii au beneficiat de sporuri de muncă grea. Acestea nu au mai fost luate în calcul, iar diferențele față de pensia în plată și cea recalculată sunt foarte mari.

Protestatarii vor să atragă atenția autorităților asupra acestei situații injuste și cer măsuri imediate pentru rezolvarea problemei.

Pe de altă parte, minerii care au lucrat în exploatările de uraniu au mers la Parlament, pentru a se plânge că le-au fost tăiate pensiile. ”Toţi cei care au lucrat în grupa 1 şi 2 de muncă au plătit altfel contribuţiile decât ceilalţi. Eu chiar am făcut o analiză a contribuţiilor CAS din 1992 până la zi şi vă pot spune că s-a plătit cu 10% în plus. Fiecare salariat a plătit cu 10% în plus contribuţie la CAS şi a plătit şi pensie suplimentară, tocmai în ideea de a se asigura că atunci când iese la pensie nu se vor considera perioadele suplimentare ca perioade necontributive. Deci aceste perioade sunt contributive. Nu s-a ţinut cont de autorizaţiile Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), pentru că acolo erau prevăzuţi acei 15-20 de ani. Din ce am înţeles nici nu au fost consultaţi reprezentanţii CNCAN, pentru că acei 15-20 de ani au o logică. E vorba de sănătatea acestor oameni. Iar la uraniu ei chiar au fost poluaţi. Nu pot să fie chiar la fel consideraţi cei care au lucrat în condiţii de grupa 1 şi 2 cu cei care au lucrat în condiţii normale”, a declarat Petronela Sandu, fost director al Companiei Naţionale a Uraniului, din judeţul Suceava.

Vizualizări: 2,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: