Pensionarii din minerit, tot supărați după recalculare: N-ar mai deranja pe nimeni dacă ar ieși în stradă!

Minerii sunt, în continuare, supărați că au primit decizii de recalculare pe minus. Să iasă în stradă să-și strige nemulțumirea „nu ar mai deranja sau surprinde pe cineva”, spune liderul Federației Naționale Mine Energie.

Deși deciziile de recalculare au venit cu pensii mai mici, veniturile lor nu vor scădea, au dat asigurări cei de la Casa de Pensii, dar nici nu vor mai crește odată cu ale celorlalți pensionari, ci vor „îngheța” ani buni.

“Și în stradă nu știu pe cine mai deranjează și surprinde. Angajații au uitat o chestie. Principala armă a unei federații e greva, dar aceea pe bune, nu aia dirijată de unii să-și regleze treburile într-o parte sau alta”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie. 

Acesta a mai subliniat că nu doar minerii au primit astfel de decizii după recalcularea pensiilor, ci toți cei care au muncit în condiții dificile. Unii au primit decizii cu câteva mii de lei în minus.

„O să avem o întâlnire cu toate sindicatele din România, din CEO, Uraniu, Hidroserv, minerii din Valea Jiului, pe 17 septembrie. Ne-a venit un sindicat și din Hidroelectrica și toți sunt afectați de legea pensiilor plecând de la cea masivă făcută la minerii din subteran, la noi și la ceilalți care au grupă de muncă în general”, a mai spus Pârvulescu, într-o emisiune la Tele 3.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: