Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Când se lansează programul Rabla pentru sobe

Programul Rabla pentru sobe va fi lansat în toamnă, a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acesta a vorbit și despre vehiculata interzicere a sobelor pe lemne în România.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că Programul Rabla pentru sobe este finalizat la minister și urmează să fie lansat în toamnă. Conform ministrului, procentul finanțat pentru achiziția sobelor energetice va fi de 80%.

„Avem un program de sobe pe care îl vom lansa în această toamnă. O să finanțăm sobe energetice. Din acest punct de vedere există niște normative europene, care spun, de exemplu, că randamentul trebuie să fie minim 75%. Programul se numește Rabla pentru Sobe, așa l-am numit noi, și e aproape gata. Ne propunem să finanțăm un procent însemnat, de minim 80%. Omul nu poate să pună mai mult de 10-20%“, a spus ministrul Fechet într-un interviu pentru DC News.

Mircea Fechet a vorbit și despre posibilitatea ca sobele pe lemne să fie interzise în România, ca urmare a faptului că, pe de o parte monoxidul de carbon contribuie la poluarea aerului, iar pe de altă parte pădurile sunt tăiate pentru a asigura necesarul de lemn încălzirii populației.

„Dacă românul dorește să se încălzească cu lemne, eu vă spun că în România, cel puțin cât va trăi generația mea, nu va fi interzisă încălzirea cu lemne, deoarece lemnul este o resursă regenerabilă. Niciodată nu am discutat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor așa ceva, pentru că e o prostie. E adevărat că poți să vii cu un proiect prin care să finanțezi sobe eficiente energetic, pentru că astăzi, la o sobă, din patru bușteni pe care îi punem pe foc, producem căldură în casă din unul singur, iar trei ajung să iasă pe horn și energia să se piardă“, a spus ministrul Fechet.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: