Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Gorjul, pe ultimul loc în țară la atragerea de investitori străini. Cum se prezintă primăria Târgu Jiu unui finanțator 

Încă o lună în care județul Gorj a raportat zero înmatriculări de societăți comerciale cu participare străină la capitalul social subscris. Această situație plasează județul pe ultimul loc în țară în funcție de numărul de societăți comerciale înmatriculate cu capital străin și de volumul capitalului social exprimat în valută.

Această realitate ridică semne de întrebare cu privire la atractivitatea județului pentru investiții externe. Într-un context național în care multe județe din România continuă să atragă capital străin prin înființarea de noi firme, Gorjul pare să rămână în urmă. Lipsa de înregistrări ale societăților cu participare străină poate fi un indicator al unor provocări economice sau administrative locale, fie în ceea ce privește infrastructura, fie în ceea ce privește condițiile oferite investitorilor.

Acest fapt este cu atât mai îngrijorător cu cât, pe plan național, județele care reușesc să atragă investiții străine semnificative beneficiază de o creștere economică mai rapidă, noi locuri de muncă și dezvoltare regională. În lipsa unui capital străin, Gorjul riscă să fie izolat din punct de vedere economic și să piardă oportunități importante pentru dezvoltarea pe termen lung.

Pentru a depăși această situație, autoritățile locale și regionale ar putea să reanalizeze politicile de atragere a investițiilor și să colaboreze cu mediul privat pentru a identifica soluții care să sporească atractivitatea județului pentru investitorii internaționali. Dezvoltarea infrastructurii, oferirea de facilități fiscale și crearea unui climat investițional favorabil ar putea fi câteva dintre măsurile necesare pentru a revigora interesul investitorilor străini față de județul Gorj.

Reamintim că de exemplu, pe site-ul primăriei Târgu Jiu este o secțiune (în care sunt și greșeli de scriere), unde investitorii găsesc un telefon fix și trebuie să-l sune pe viceprimarul Bogdan Bejinaru să spună ce vor.

Vizualizări: 3,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: