Lider de sindicat din energie: Dacă nu erau pensionarii, eram închiși de anul trecut!

 „Dacă nu erau pensionarii, eram închiși de anul trecut!” O spune răspicat sindicalistul Eugen Iovan, de la Termocentrala Turceni, care a comentat informația că grupul 7 de la Turceni ar putea fi repornit la iarnă. Iovan a subliniat că nevoia de personal calificat este foarte mare, dar că grupul e în conservare și ar putea funcționa, iar „băieții sunt pregătiți, cu arma la picior”.

Grupul 7 nu mai funcționează de mai bine de un an. A intrat în conservare așa cum prevede planul de restructurare. Ar putea fi repornit, spune sindicalistul Eugen Iovan: „Grupul 7 e funcțional. E în conservare și respectă toate regulile. Apasă pe buton și pornesc băieții. Ei sunt cu arma la picior. Nu s-au luat piese, nu ai voie să te atingi de el dacă e în conservare. Nu cred că e nevoie de mulți bani pentru anumite lucrări de mentenanță”.

Cea mai mare problemă a termocentralei rămâne faptul că personalul calificat e tot mai „subțire”.

„Nu e personal nici de deservire, nici de reparații. Din trei, să putem să funcționăm cu două și unul să fie rezervă. Mai dă voie să angajeze, mai luăm de la firmele care sunt colaboratoare cu noi, de la montaj, unde mai există oameni cu înaltă calificare. Cei care spun că sunt pensionari angajați pe pile habar nu au ce vorbesc. Dacă nu veneau pensionarii, eram închiși de anul trecut”, a mai subliniat Eugen Iovan, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: