Medici și pacienți au donat sânge după nenorocirea din Țicleni

Mai multe cadre medicale, pacienți, apropiați sau oameni care doar au auzit la televizor de cumplitul accident din Țicleni au mers să doneze sânge pentru medicul Virginia Armega, internată acum la un spital din București. Cei care vor să facă o faptă bună sunt rugați să meargă să doneze indiferent de grupa de sânge. 

Pentru că sunt multe solicitări, e nevoie și de programare. Deja, un prim transport de sânge a ajuns la București. „Au venit foarte mulți colegi, medici, asistente. Sunt pacienți, rude, cunoscuți care vor să doneze sânge pentru dânsa. Avem programări din partea tuturor colegilor din spitalele unde doamna doctor a lucrat. E un om deosebit și, vedeți, și salvatorii au nevoie să fie salvați. Grupa doamnei este B pozitiv, dar oricine poate să doneze indiferent de grupă. Îi rugăm să se programeze pentru că sunt foarte mulți donatori. Luni, am trimis un transport la prima oră fără să știm că va avea nevoie. Ne rugăm să fie operația cu succes pentru doamna doctor”, a declarat Nicoleta Căluțoiu, directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu. 

Au donat oameni care au lucrat cu medicul anestezist, colegi, foști colegi, pacienți sau pur și simplu oameni care au fost impresionați de nenorocire și au vrut să dea o mână de ajutor. „Poți salva o viață, donați sânge. Toți am venit pentru doamna doctor și ne dorim să se facă bine. Am văzut cazul la televizor și am venit special să donez pentru doamna doctor”, a spus o femeie.

„Eu lucrez la centrul de dializă. Și special pentru doamna doctor am venit să donăm. E colega noastră și trebuie să facem acest gest”, a spus o altă femeie care a venit să doneze sânge.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: