Medic și asistentă, arest la domiciliu

Chirurgul Gheorghe Neață și asistenta medicală Florentina Uță rămân în arest la domiciliu, potrivit deciziilor luate joi de Tribunalul Gorj.

Medicul Neață a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de mită. După o lună de arest preventiv, chirurgul a fost plasat în arest la domiciliu, la începutul lunii septembrie.
Câteva dintre înregistrările făcute de anchetatori îl surprind pe Neaţă când numără banii primiţi de la un pacient. Medicul a fost înregistrat și când ce se ruga să nu fie prins.

„Suspectul N.G. era conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori…!”

Și asistenta medicală Florentina Uță de la Ionești rămâne în arest la domiciliu. Femeia este acuzată că ar fi luat mită de la cel puțin 22 de persoane pentru a le elibera adeverințe de vaccinare fără ca persoanele sa fi fost imunizate.

„În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 ?i 6 C.pr.pen., menţine măsura arestului la domiciliu privind pe inculpata Uță Florentina, ca temeinică şi legală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a decis Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 7,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: