Marcel Romanescu vrea marca Pandurii după ce a cerut falimentul echipei de fotbal!

Printre cei care au cerut falimentul echipei de fotbal fanion a Gorjului, Pandurii, s-a numărat și actualul primar al Municipiului Târgu Jiu, după cum este scris pe site-ul oficial panduriics.ro, în ultimul comunicat al clubului gorjean. Acum, la doi ani de la dispariția echipei de fotbal locale, Marcel Romanescu spune că ar primi cu brațele deschise marca Pandurii dacă i s-ar oferi.

Echipa fanion a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, a dispărut din fenomenul fotbalistic românesc de doi ani, clubul intrând în faliment în 2022, la cererea Primăriei Târgu Jiu și a altor creditori. 

Cu toate că atunci când a devenit primar al orașului, Marcel Romanescu promitea că va ajuta Pandurii Târgu Jiu, după ce acuzase public atunci conducerea PSD din perioada respectivă că a dus la intrarea în insolvență a clubului, acesta nu a ezitat, câțiva ani mai târziu să contribuie decisiv la intrarea în faliment a clubului, numărându-se printre cei care au cerut falimentul echipei gorjenilor, după cum se arăta în ultimul comunicat oficial al clubului Pandurii. „Pentru o datorie de 6.300 lei, Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Marcel Romanescu, a obținut falimentul clubului Pandurii Târgu Jiu. În același timp, Primăria Târgu Jiu datorează clubului peste 600.000 lei numai dobânzi legale”, se arăta în ultimul comunicat oficial al celor de la Pandurii, acolo unde este publicată și decizia instanței de pronunțare a falimentului unde sunt enumerați și cei care au solicitat intrarea în faliment a echipei Pandurii, primul solicitant fiind chiar Primăria Târgu Jiu, reprezentată atunci de primarul Marcel Romanescu: „Admite cererile formulate de creditorii: Municipiul Târgu Jiu, Nistor Dan Nicolae, Iordănescu Edward Marius, Herea Nicolae Ovidiu, Acsinte Florin Dorin, Buijs Jordy şi Răducan Narcis Claudiu privind începerea procedurii generale a falimentului a debitoarei ....”.

Culmea ipocriziei, acum, în campania electorală, primarul PSD Marcel Romanescu, a spus că ar primi cu brațele deschise marca și emblema clubului Pandurii. Acestuia i s-au oferit o marcă și o emblemă care nu sunt ale clubului Pandurii, fiind vorba de alte culori și o emblemă veche pe care Pandurii a abandonat-o în 2014, când clubul a fost rebrenduit și a fost înregistrată noua marcă, deținută acum de creditorii clubului și lichidatorul judiciar, care au scos-o chiar la licitație în aceste zile.

Chestionat fiind asupra unui anunț al unui fost membru al galeriei echipei de fotbal, devenit între timp politician, care a spus în campania electorală că ar ceda gratuit marca către Primăria Târgu Jiu, actualul edil, aflat din nou în campanie, spune că și-ar dori marca Pandurii. 

“O primim cu brațele deschise. .... Putem avea în vedere ca denumirea clubului să poarte numele de Pandurii. Că va fi și un alt nume lângă, e în discuție acest subiect, pentru că știm foarte bine că clubul cu denumirea Pandurii aparține Ministerului Tineretului și Sportului și nu putem să o folosim noi, așa cum ne-am dori”, a spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit recunoscând astfel, fără să vrea, că își dorește, de fapt, numele Pandurii al clubului condus de Mihai Prunariu, club aflat acum în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, pentru că MTS s-a desființat în urmă cu un an.

Disputa asupra mărcii Pandurii a apărut în spațiul public după ce candidatul liberal la Primăria Târgu Jiu, Iulian Popescu,  a anunțat, în programul său electoral, că va reînființa echipa de fotbal Pandurii. 

Interesant este, în această dispută, că Popescu nu a vorbit de marca Pandurii 1962 sau 1963 ori altă marcă și că a apărut într-un clip video alături de directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu. Ceea ce poate da de gândit asupra faptului că ar putea alege varianta înființării unei secții de fotbal la CS Pandurii, clubul lui Mihai Prunariu din subordinea ANS, club care a avut în trecut chiar și secție de handbal. Problema palmaresului și a mărcii ar putea fi rezolvată ulterior foarte simplu, așa cum au rezolvat-o majoritatea cluburilor intrate în faliment, și revenite apoi în fotbal, prin fuziune, cesiune ori cumpărarea palmaresului.

Important este că s-a făcut deja un prim pas spre intenția de reînființare a echipei Pandurii, iar Iulian Popescu a salvat deja echipamentele de joc cu care Pandurii a jucat în Europa League, echipamente cu care s-a scris o pagină de istorie a fotbalului gorjean. Acestea au fost scoase la licitație săptămâna trecută de către lichidatorul judiciar, alături de alte materiale care au aparținut clubului Pandurii.

Galerie foto



Vizualizări: 1,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: