Magazine, case şi mobilier, puse sub sechestru de Direcţia de Finanţe Gorj
Direcţia de Finanţe Publice (DFP) Gorj a trecut şi în luna martie la recuperarea obligaţiilor fiscale restante prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Astfel, mai bine de 4.320 de gorjeni au fost puşi în situaţia de a primi somaţii pentru o valoare a creanţelor bugetare de 25.606.826 lei. Debitorii nu au scăpat nici de sechestre în luna martie fiind instituite nouă astfel de măsuri asupra bunurilor mobile şi imobile.
Somaţii, popriri şi sechestre, de asta au avut parte în martie toţi agenţii economici care au omis să-şi achite restanţele la bugetul de stat. Nu mai puţin de 4.326 de somaţii au fost comunicate debitorilor. „Şi în luna martie, Direcţia de Finanţe Publice Gorj a acţionat pentru recuperarea restanţelor fiscale prin aplicarea tuturor măsurilor de executare silită. Pe lângă faptul că au fost comunicate somaţii au mai fost înfiinţate 1.294 de popriri pe conturile bancar ale agenţilor economici pentru o valoare a creanţelor bugetare restante în sumă de 9.234.207 lei”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DFP Gorj. Nici veniturile terţilor nu au scăpat în martie de popriri, 94 la număr pentru o datorie de 1.903.043 lei.
Nouă sechestre
Tot luna trecută, organele de executare silită au aplicat nouă sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin debitorilor. Este vorba de câte un magazin alimentar în comunele Roşia de Amaradia, Aninoasa şi Bărbăteşti, o clădire de locuit în comuna Roşia de Amaradia, un autotractor, două autoutilitare şi mobilier de birou. „În vederea valorificării bunurilor sechestrate, în conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate selectate de instituţia noastră”, a adăugat Luminiţa Penciu. Prin aplicarea acestor măsuri, DFP Gorj se menţine şi în martie pe o poziţie fruntaşă în ceea ce priveşte încasările la bugetul consolidat al statului, planul de încasări fiind depăşit şi de această dată cu 10%.