Magazin din Gorj, sancționat aspru

Angajații Direcției Sanitar Veterinare din Gorj au luat la verificat mai multe unități alimentare de pe raza județului, pentru a se asigura că sunt îndeplinite regulile sanitare, însă în urma controalelor au fost descoperite câteva deficiențe. Inspectorii sanitar-veterinari nu au stat pe gânduri și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 18.000 de lei.

Una dintre cele mai mari amenzi a fost aplicată unui magazin alimentar, unde produsele alimentare nu erau depozitate corespunzător. Sancțiunea a fost în valoare de 10.000 de lei.

”Am aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei la un magazin alimentar pentru depozitarea unor produse alimentare (apă minerală, apă plată, zahăr, bere) direct pe paviment, în afara spațiului de vânzare, în condiții atmosferice necorespunzătoare (temperatură și umiditate)”, transmite DSV Gorj.

De asemenea, o altă amendă în valoare de 1.600 lei a fost aplicată unei exploatații de animale. ”Am mai aplicat o sancțiune în valoare de 1.600 de lei proprietarului unei exploatații de animale, care a solicitat înregistrarea în B.N.D. a sacrificării tradiționale a unor animale fără a notifica medicul de liberă practică împuternicit și fără a-i preda acestuia crotaliile auriculare”, conform DSV Gorj.

Totodată, mai multe magazine alimentare au primit amenzi a câte 1.200 de lei, pentru nerespectarea termenelor de valabilitate pentru anumite produse alimentare.

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: