Licitații pentru deszăpezire la Novaci și Baia de Fier

Sunt puține primăriile din Gorj care lucrează cu firme de deszăpezire, cele mai multe alegând să se gospodărească pe cont propriu. Două dintre acestea sunt primăriile Novaci și Baia de Fier, care administrează fiecare câte o jumătate din stațiunea Rânca.

Primăria Baia de Fier a scos la licitație serviciul de închiriere utileje de deszăpezire, cu deservenți, pentru combaterea producerii poleiului și a înzăpezirilor. Suma pusă la bătaie este puțin peste trei milioane de lei, pentru o perioadă de 30 de luni.

Peste 66 de kilometri de drum sunt de deszăpezit la Baia de Fier. Firmele interesate pot depune oferte până la data de 29 noiembrie.

Și Primăria Novaci face licitație pentru deszăpezire, dar numai pentru sezonul de iarnă care stă să înceapă. Suma oferită este mult mai mică, de 350.000 de lei. “Drumurile publice sunt afectate în perioada de iarnă de fenomene meteorologice diverse (ninsori, gheață, polei etc.) ce pot determina înrăutățirea viabilității acestora, dificultăți în desfășurarea traficului sau chiar închiderea traficului rutier. În vederea asigurării circulației rutiere pe aceste drumuri în condiții de siguranță în timpul iernii, sunt necesare a fi prestate o serie de servicii care să conducă la prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii acestora”, se arată în anunțul de pe portalul licitațiilor publice.

Vizualizări: 763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: