Centrul de informare turistică, investiție de pomană

Investiţii de sute de mii de euro, dar fără niciun sens. Centrele de Informare Turistică din mai multe localităţi din judeţul Gorj au fost făcute doar de dragul de a accesa fonduri europene, însă fără a exista obiective turistice.

Centrul de informare turistică din localitatea gorjeană Alimpeşti a fost înfiinţat în anul 2015, iar de atunci şi până în prezent nici măcar un turist nu i-a călcat pragul. Investiția din fonduri europene, în valoare de peste  200.000 de euro, stă cu lacătul pe uşă şi asta pentru că în localitate nu există vreun obiectiv turistic care să atragă vizitatori. Acest lucru o recunoaşte şi primarul.

”O fostă şcoală a fost reabilitată în 2015 şi de atunci funcţionează ca centru de informare turistică, dar în general nu prea vin turiştii, nu suntem într-o zonă tranzitată de cetăţeni care să întrebe ce ar putea vizita în imprejurimile localităţii. De când s-a deschis, nu au venit turiştii, aşa cum spuneam înainte, nu suntem într-o zonă tranzitată”, a spus Victor Drăgulescu, primar Alimpeşti.

Pentru a putea accesa proiectul european, localitatea trebuia să beneficieze de cel puţin un obiectiv turistic. Autorităţile au inclus o casă a unui scriitor, imobil care nici măcar nu există, dar să mai fie şi vizitat.

”Pentru punctaj a fost o casă memorială a poetului Ion Lotreanu, avem un vecin într-un sat care are o crescătorie de struţi, iar asta a contat cel mai mult”, a mai spus edilul.

Localnicii spun că turiştii nu au ce să viziteze în comuna lor şi nu aveau nevoie de o astfel de investiţie. ”La noi, aici, eu nu am auzit. Avem nevoie de drumuri, nu putem să mergem niciunde. Pe drumul asta care se uneşte cu Vâlcea, noi nu putem să mergem la recoltele noastre”, a spus o localnică.

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: