Judecător nou la Târgu Jiu

După trei ani de activitate în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Oana-Maria Vieru a obținut funcția de judecător. Decizia privind numirea acesteia a fost luată recent de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a înaintat propunerea către președintele României.

Hotărârea a fost adoptată în unanimitate, iar Oana-Maria Vieru a explicat motivele care au condus-o la această schimbare de carieră. „Îmi place profesia de procuror, am exercitat-o cu foarte multă bucurie, însă participând la ședințele de judecată ca procuror de ședință, mi-am dat seama că mă regăsesc mai bine în postura de judecător. Am capacitatea de analiză și sinteză, sunt o persoană meticuloasă, riguroasă, perseverentă, și consider că toate aceste atribute sunt esențiale pentru un judecător," a spus Vieru.

Înainte de a activa în magistratură, Oana-Maria Vieru a avut o carieră didactică, fiind profesor de limba română într-un liceu din București. Aceasta a fost transferată la Parchetul din Târgu Jiu în aprilie 2021, după definitivarea în funcție.

Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: