A primit doar 15 ani de închisoare pentru uciderea unei copile

A luat viața unei fete de 14 ani pe care nu o cunoaștea, ziua în amiaza mare, dar a primit doar 15 ani de închisoare. De ce? Criminalul era la rândul lui minor când a comis fapta, iar 15 ani este pedeapsa maximă prevăzută de lege. Vorbim de crima de la Grădina Botanică din Craiova, din vara anului trecut, care a zguduit comunitatea.

Tânărul a înjunghiat două persoane în Grădina Botanică din Craiova în iunie 2023, dintre care o fată de 14 ani a murit. Acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Chiar dacă avea 17 ani în momentul crimei, adolescentul nu a dat dat dovadă de empatie pentru victimă, astfel că a primit pedeapsa maximă permisă de lege.

Melis, fata de 14 ani, şi prietenul acesteia de 19 ani au fost înjunghiaţi pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite. Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani şi era elev la Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu".

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, tentativa la omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase, folosirea fără drept de obiecte periculoase. Dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

De-a lungul anchetei, procurorii au reținut că tânărul nu regretă acțiunile sale și că acestea au fost premeditate. S-a și amuzat în mod repetat când povestea anchetatorilor firul crimei. (A.M.) 

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: