Acțiune a poliției și Gărzii de Mediu în Gorj: Sancțiuni pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor

La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Gorj, au desfășurat o acțiune amplă pentru a verifica respectarea regimului deșeurilor conform OUG 92/2021. Acțiunea a avut loc în diverse puncte de lucru ale societăților comerciale din județ, unde s-au constatat grave nereguli în gestionarea deșeurilor periculoase.

La un punct de lucru din comuna Brănești, administrat de un bărbat de 42 de ani, autoritățile au descoperit că acesta nu a respectat măsurile legale pentru valorificarea și eliminarea a 360 litri de ulei uzat, provenit din activitățile de întreținere a autovehiculelor. De asemenea, au fost identificate 5.015 kg de deșeuri rezultate din reparațiile auto, depozitate direct pe sol. Toate aceste bunuri au fost indisponibilizate.

Verificările au continuat la un alt punct de lucru din Târgu Cărbunești, unde o femeie de 34 de ani a fost sancționată pentru neeliminarea a 500 litri de ulei uzat și 100 kg de filtre de ulei, de asemenea deșeuri periculoase.

În comuna Albeni, un bărbat de 37 de ani a fost găsit în neregulă, neavând măsuri de valorificare pentru 450 litri de ulei uzat. Un alt control efectuat în Târgu Cărbunești a relevat că un bărbat de 52 de ani nu a prelungit contractul cu o societate autorizată pentru colectarea uleiului uzat, având 120 litri de deșeu periculos care a fost de asemenea indisponibilizat.

În plus, o acțiune similară a fost desfășurată la domiciliul unui bărbat din comuna Plopșoru, unde s-a descoperit că desfășura activități de demontare a autoturismelor fără autorizație. Au fost identificate 60 de autoturisme aflate în stare de demontare, precum și numeroase componente auto, în total aproximativ 10 tone, care au fost indisponibilizate.

În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea legislației în domeniul gestionării deșeurilor periculoase și desfășurarea activităților fără autorizație. 

Galerie foto




Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: