Inundații în Bengești-Ciocadia: "A fost rupere de nori!"

Codul roșu a adus probleme în localitatea gorjeană Bengești-Ciocadia. A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă și mai multe gospodării au fost inundate. Necazul a fost mai mare pentru patru familii care s-au trezit cu apa în case.

La aproape 12 ore de când le-au fost inundate gospodăriile, am găsit oamenii încă în timp ce se luptau să scoată apa din beciuri. "Am avut apa până la șold. A intrat și în casă, în bucătărie, în sufragerie. E totul praf. Acum tot scoatem la apă din beci. În 2017, a mai fost așa în sat la noi", a spus o femeie.

Într-o curte vecină, grădina cu legume era sub apă. La fel și în alte zone. "S-a strâns tot de pe dealurile din spatele caselor și au adus crengi, copaci, mizerii și s-a înfundat podețul, s-a inundat tot. A trimis primaria utilaje să spargă și să facă șanțuri și așa s-a mai retras, că altfel și acum aveam apă în casă", a spus o altă localnică.

Inundată este și curtea școlii din satul Ciocadia. Locul de joacă e complet sub apă.

Alături de autoritățile locale, au intervenit și pompierii. "Oamenii s-au speriat când au auzit că avem cod roșu. Când le-a intrat apa în case, pe la 2 azi-noapte, m-au sunat, am trimis utilajul nostru și am intervenit cât s-a putut. Oamenii au sunat și la pompieri. Au venit și ei cu motopompe. Ne bucurăm că n-a fost mai rău. Cu natura nu ne putem pune nici noi. Intervenim în limita puterilor și resurselor", a spus primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

Galerie foto




Vizualizări: 1,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: