Întrebat despre contractele de pază încheiate cu CEO: Poate fi un trafic de influență, dar e greu de probat

Victor Mecu, fost ofițer SRI, a vorbit la "România, te iubesc", cum firma sa a încheiat contracte de sute de milioane de lei cu Complexul Energetic Oltenia. Mecu povestește cum "i s-a sugerat să procedeze" dacă mai vrea sa fie "abonat" la contractele de pază cu CEO.

Victor Mecu a povestit echipei ProTv cum a ajuns să încheie contracte de pază cu CEO.

"Firma a fost fondată cu 66% acțiuni ale fiului meu și 34 de acțiuni ale fiului colegului meu, tot ofițer SRI. Domnul Făget era șeful și eu subordonaul dumnealui", a povestit Victor Mecu.

Relațiile dintre cei doi ofițeri SRI se pare ca s-au deteriorat în urma unor contracte încheiate cu CEO, iar Victor Mecu povestește cum a fost scos din schemă.

"Poate fi un trafic de influență, dar e greu de probat. Discuția a fost în trei, domnul Făget, reprezentatul Direcției Comerciale și eu, în care și-au manifestat intenția de a subcontracta acest lot 2, către firmele controlate și dirijate se Ion Făget. Am fost de acord cu această subcontractare pentru că riscam să pierdem toate contractele. Nu puteam să spun "Nu vreau" pentru că atunci ei își anulau procedura. Ei nu îți spun niciodată "Domne faci așa.", îți sugerează și tu înțelegi ce ai de înțeles", a mai declarat Victor Mecu.

Și aceste aspecte sunt în cercetare susține Daniel Burlan, fost director al CEO. "Acum și aici există o altă cercetare. Eu zic că există", a spus acesta în emisiunea de la Pro TV.

Întreaga emisiune difuzată de Pro Tv duminică seara poate fi urmărită pe site-ul stirileprotv.ro. VIDEO

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: