„Un colos îngenuncheat de interese politice”, anchetă despre Complexul Energetic Oltenia la Pro Tv

Complexul Energetic Oltenia este cunoscut ca fiind o companie strategică a statului român. Duminica, la Pro Tv, la emisiunea „România, te iubesc!”, Paul Angelescu prezintă o anchetă despre „Un gigant îngenuncheat de interese private, contracte dedicate și partide foarte implicate”.

Complexul este al treilea producător de energie electrică din țară, după Hidroelectrica și Nuclearelectrica. Deține 10 cariere de cărbune și 4 centrale răspândite pe teritoriul a trei județe, dar și drepturile pentru rezerve de cărbune suficiente pentru jumătate de secol. Un mamut care ține în spate întreg județul Gorj în care își are sediul.

„Duminică mergem pe firul banilor, al contractelor, al politicienilor, al milionarilor și al foștilor angajați ai serviciilor secrete care au contracte cu complexul. Complexul Energetic Oltenia și cărbunele asupra căruia are drepturi de exploatare valorează miliarde de euro. Un colos deținut de statul român fără de care sistemul energetic național nu poate funcționa. Am rămâne fără curent. Un colos care, în ultimii 30 de ani, a fost efectiv îngenuncheat de interese politice și firme căpușă ne pun viețile în pericol”, a spus pentru protv.ro realizatorul emisiunii, Paul Angelescu.

Întreaga anchetă poate fi urmărită duminică, de la 18:00, la Pro Tv, la „România, te iubesc!”.

Vizualizări: 2,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: