Boloș, la Târgu Jiu: Avem un buget impresionant pentru județul Gorj

"Astăzi este ziua orașului dumneavoastră. Avem un buget impresionant pentru județul Gorj". Așa a început discursul, la Târgu Jiu, ministrul Dezvoltării, Marcel Boloș. Acesta a mai adăugat că cele aproximativ 540 de milioane de euro ar trebui să dezvolte județul Gorj, să creeze afaceri noi și locuri de muncă în drumul spre o tranziție justă.

Cu toate acestea, CEO plătește anual taxe de peste 1, 5 miliarde de lei.

"Aveti un oras plin de cultura si reper la nivel national si international. Azi e ziua orasului dvs pt ca aveti parte de un mare eveniment. Un eveniment dedicat dezvoltarii economice. Avem lansarea in dezbatere publica a investitiilor destinate mediului de afaceri. Ambasadorii dumneavoastră, domnul Iordache ne-a atras atentia sa avem grija de banii pe care ii aveti alocati pentru dezvoltarea judetului, s-a implicat in organizarea acestui eveniment. E o zi importanta pentru ca judetul dvs. Aveti 537 de milioane de euro. Odata in istorie aveti o jumătate de miliard pentru dezvoltare economica si banii trebuie folositi cu multa înțelepciune. Suntem aici sa ne spuneti ce trebuie facut in plus sa ducem mesajul dvs si sa vedem nevoia de dezvoltare pe care o aveti ca sa nu creionam la București lucruri care nu se potrivesc cu ce aveti nevoie la nivel local. Banii sunt alocati pentru locuri de munca, sa avem parte de o tranziție usoara spre ce inseamna energie verde", a spus ministrul Dezvoltării, Marcel Boloș.

Întâlnirea cu mediul de afaceri are loc la Universitatea "Constantin Brâncuși". Participă oameni de afaceri, primari, parlamentari si autorități județene. Marele absent este edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Potrivit unor surse, el va avea o întâlnire cu premierul Ciucă. "Cifrele vorbesc de la sine. Din bugetul de 540 de milioane de euro, lansam in consultare publica aproape 150 de milioane de euro, buget destinat mediului de afaceri. Locuri de munca, investitii si banii care se pot accesa pe un proiect merg pana la 5 milioane de euro. Vrem sa va sprijinim pentru crearea de locuri de muncă. Avem tinte ambitioase pe care vrem sa le ducem la bun sfarsit cu bugetul acesta impresionant care va e alocat", a mai spus Boloș.

După discuțiile cu autoritățile și mediul de afaceri, ministrul Dezvoltării va susține și o conferință de presă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: