Culturile de rapiță din Gorj se prezintă foarte bine. Producția va merge la export

La nivelul județului Gorj sunt două culturi de rapiță care se întind pe aproximativ 135 de hectare de teren în comunele Scoarța, Bălești și Telești. Producția va fi una foarte bună anul acesta și va merge la export, însă prețul a scăzut față de anul trecut.

Culturile de rapiță încep să se extindă și la nivelul județului Gorj. De exemplu în comuna Scoarța, rapița este cultiva de câțiva ani. ”La noi în comună este o singură cultură de rapiță, deși în județul Dolj am înțeles că aceste culturi cresc de la un an la altul. Proprietara a investit mulți bani pentru că are utilaje foarte bune, terenul l-a luat în arendă de la cetățeni și ne bucurăm că face treabă și se implică”, a precizat primarul din Scoarța Ion Stamatoiu.

În Gorj mai este o cultură de rapiță, dublă față de cea de la Scoarța, în comunele Telești și Bălești. Din discuțiile purtate cu producătorii, deși producția de anul acesta este una foarte bună, prețul de vânzare al rapiței a scăzut față de anii trecuți.

”Avem două culturi de rapiță în Gorj pe suprafețe de teren luate în arendă. Una este la Scoarța și una la Bălești și Telești a unor investitori din Olanda și Moldova din informațiile pe care noi le avem. Cultura de la Scoarța se întinde pe 40 de hectare, iar cealaltă este pe 85 de hectare. Cultura de anul acesta este foarte bună. Producția estimată va fi de 6 tone la hectar. Dacă până acum se vindea cu 2,7 sau chiar trei lei kilogramul, anul acesta prețul va fi mai mic pentru că și producția e foarte bună. Din ce am discutat cu producătorii de rapiță, producția va merge la export. Rapița de la Scoarța ajunge în Bulgaria”, a precizat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: