În centrul Târgu Jiului, mai rău ca-n Vestul Sălbatic!

O situație greu de imaginat într-un oraș civilizat poate fi constatată în incinta Complexului Sportiv Municipal. Acolo unde se află Hotelul Sport, dar și sediul Clubului Sportiv Pandurii, Primăria Târgu Jiu nu a amplasat nici bănci, nici coșuri de gunoi și, mai grav, nici corpuri de iluminat public. 

Zona despre care vorbim este una destul de animată seara, și ar avea nevoie de iluminat, mai ales că e singura cale de acces spre  Bazinul de înot. În plus, este și singura cale de acces către Hotel Sport și către sediul Clubului Sportiv Pandurii, club din subordinea Agenției Naționale pentru Sport. 

La câțiva pași doar de Hotelul Sport se află sediul clubului înființat de Primăria Târgu Jiu, în corpul stadionului, la parterul clădirii de birouri pe care și-a însușit-o tot Primăria Târgu Jiu, deși inițial se spunea că va fi închiriată. În timp ce în fața sediului CSM Târgu Jiu sunt amplasate bănci, coșuri de gunoi și corpuri de iluminat stradal, în fața Hotelului Sport acestea lipsesc cu desăvârșire, continuând apoi să fie amplasate în restul stadionului, de jur-împrejurul acestuia. Practic, zona respectivă pare desprinsă din peisajele din Vestul Sălbatic, mai ales că acolo nici iarba nu e tăiată și nici copacii uscați nu sunt îngrijiți, peisajul din spatele gardului fiind unul sinistru.

Senzația de gang ascuns și neîngrijit o dau și acele graffiti de prost gust lăsate amintire pe sediul CS Pandurii și pe gardul primăriei de suporterii echipei lui Adrian Mititelu, când FCU Craiova juca la Târgu Jiu. Deși exista un contract prin care clubul oltean trebuia să remedieze ce stricau suporterii, inclusiv acele graffiti de pe zidurile stadionului, acestea sunt încă acolo, semn că autoritățile locale nu au mai fost interesate de respectarea prevederilor contractului.

De altfel, zona în cauză se integrează perfect în peisajul dezolant al bazei sportive ce pare a fi lăsată în paragină de ani de zile, primăria mulțumindu-se să exploateze intensiv spațiile din stadion, inclusiv pe cele destinate sportului. Sunt de notorietate deja imaginile, ajunse și în presa centrală, cu  scaunele rupte de la terenul sintetic, băncile de rezervă distruse și gardurile puse la pământ sau inexistente. Și să nu credeți că s-a schimbat ceva de când s-au făcut publice acele imagini!

Cârcotașii ar putea spune că s-a omis montarea unor becuri în zona de la Hotel Sport pentru ca primăria să șicaneze clubul concurent CS Pandurii, dar cei care au omis montarea de corpuri de iluminat în acea zonă, cu intenție sau nu, sabotează de fapt întreaga comunitate nu numai pe sportivii sau angajații de la CS Pandurii. Pentru că cetățenii care merg la Bazinul de înot, sau cei care vor să alerge seara în stadion, ocolesc zona tocmai pentru că nu e deloc iluminată. 

Pentru cei de la Hotel Sport aceasta este doar o mică problemă,  de care nici măcar nu s-au plâns, având în vedere marile probleme pe care le au pentru că nu pot redeschide hotelul din cauza nerespectării îndatoririlor asumate de Primăria Târgu Jiu încă de la demolarea vechiului stadion. O mare parte din spațiile aferente Hotel Sport au fost demolate atunci iar primăria avea obligația să le redea către CS Pandurii dar nu a făcut-o, deși au trecut aproximativ cinci ani de la inaugurarea stadionului.

De altfel, la Târgu Jiu, iluminatul stradal lasă de dorit în multe cartiere unde becurile montate sunt salbe și par doar niște licurici care nu fac deloc lumină în zonă ci abia pot fi zărite.

Galerie foto





Vizualizări: 6,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: