Hotelul echipei Șahtior, distrus de un atac rusesc!

Conflictul din Ucraina produce în continuare evenimente tragice. Ultimul eveniment a avut legătură cu fotbalul, după ce un atac al rușilor a distrus hotelul în care erau cazați jucătorii și staff-ul celor de la Șahtior Donețk.

De mai bine de doi ani meciurile de fotbal din Ucraina sunt adesea întrerupte din cauza alarmelor aeriene. În cazul în care nu sunt întrerupte, ele sunt amânate din cauza gradului ridicat de risc. Ultimul eveniment este relevant în acest sens și privește echipa Șahtior Donețk.

Formația din Ucraina se pregătea pentru duelul din campionat cu Kryvbas, care este programat pe 1 septembrie, de la 18:00. Rușii au lansat zilele trecute unul dintre cele mai agresive atacuri de la debutul conflictului militar, iar una dintre ținte a fost hotelul în care erau cazați jucătorii și staff-ul lui Șahtior.

Potrivit presei din Ucraina, două persoane au murit, alte cinci au fost rănite, iar două sunt dispărute. Nu este vorba însă despre jucătorii sau staff-ul lui Șahtior, ci de personalul hotelului.

Chiar și în acest context, partida se va desfășura pe 1 septembrie, așa cum a fost programată inițial. Șahtior s-a reorientat și a identificat deja un nou hotel. Clubul a confirmat oficial faptul că duelul din deplasare cu Kryvbas se va desfășura la data inițială, 1 septembrie.

„Vrem să le mulțumim tuturor oamenilor pentru sprijin, doar acest lucru contează pentru oraș în momentul de față”, este o parte din mesajul lui Șahtior.

În noaptea de 26 spre 27 august, rușii au atacat hotelul Aurora din centrul orașului Krivoi Rog. Atacul vine în contextul în care forțele ucrainene au lansat o ofensivă-surpriză în urmă cu câteva săptămâni, în regiunea Kursk din Rusia.

Presa din Ucraina anunță faptul că rușii au lansat în cursul zilei de luni cel puțin 127 de rachete și peste 100 de drone.

Vizualizări: 634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: