Grup energetic pe gaze, în teste

Centrala pe gaze de la Iernut va fi recepționată până la finalul acestui an și va intra în teste, a anunțat ministrul Energiei.

Lucrările au fost blocate în ultimii ani. În aprilie anul trecut, Romgaz a încheiat cu Duro Felguera contractul de achiziţie având ca obiect „Finalizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii: Dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine cu gaze”, valoarea contractului fiind de 344,9 milioane lei, fără TVA.

Anterior, în 2016, Romgaz semnase un contract cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale. La mijlocul lui 2021, Romgaz a anunţat pe bursă rezilierea contractului.

Noua centrală va aduce în sistem un plus de 430 MW, cât un grup și jumătate pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia. Reamintim că și la CE Oltenia a fost finalizată recent modernizarea unui grup pe cărbune de 330 MW la Rovinari, care de asemenea va contribui la echilibrarea pieței interne de energie. (M.M.)

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: