Managementul CE Oltenia nu are probleme la Comisia Europeană

Guvernul a fost avertizat, de către Comisia Europeană, că nu sunt îndeplinite jaloanele din PNRR legate de numirea șefilor la companiile de stat, potrivit unei scrisori a autorității de la Bruxelles, consultate de HotNews. Pe lista celor opt companii nu este Complexul Energetic Oltenia, deși Comisia Europeană a fost sesizată cu privire la procedura dubioasă de selecție.

Cele opt companii unde managementul nu a fost selectat trasnparent ar fi: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, SAPE (Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie), CONPET,  CNCIR (Compania Națională pentru Controlull Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune), Oil Terminal, RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară).

Comisia Europeană a constatat că, la cele opt companii, Ministerul Energiei nu a putut dovedi că au fost respectate aceste criterii la numirea membrilor în consiliile de administrație: competitivitate, transparență și remunerație în funcție de performanță. 

Potrivit mai multor surse guvernamentale, România riscă să piardă o sumă de peste 1 miliard de euro, pentru toate jaloanele neîndeplinite, din care între 300 și 500 milioane de euro riscă să se piardă din cauza numirii unor persoane incompatibile la conducerea companiilor energetice de stat. (A.M.)

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: