Gorjeanul care dormea sub cerul liber a primit o rulotă

În prag de iarnă, Alexandru, gorjeanul care dormea sub cerul liber a primit un cadou inedit! Impresionată de situația lui, o persoană, care a dorit să rămână sub anonimat, i-a dăruit o rulotă dotată cu tot ce este nevoie pentru un trai decent. Povestea lui Alexandru a impresionat o țară întreagă, după ce a apărut pe canalul de Youtube Hoinar prin România.

De 11 ani, Alexandru trăiește sub cerul liber. A ales această variantă, spune el, după ce a plecat de acasă, chinuit de un trai supus abuzurilor. Și-a găsit liniștea la marginea unei păduri din comuna Peștișani. Acolo, s-a gospodărit cum a știut și cum a putut el mai bine.

„Am muncit la o familie la Valea Mare, apoi m-am mutat la alta, dar răutatea oamenilor m-a făcut să mă îndepărtez. Mi-am găsit locul în această vale de sub munte și am decis să rămân aici. Mi-am făcut un pat din ferigă, ca să nu mă ude ploaia. Am pus pături multe ca să mă acopăr, iar când plouă sau ninge trag un nailon peste mine. Așa am făcut în fiecare zi în ultimii 11 ani. Sunt un om curat, îmi spăl mereu hainele și așternuturile, aranjez patul, am pus ferigă și pe lângă pat ca să nu se facă noroi, am aici lângă pat și masa pe care mănânc, tot pe pământ. Nu m-am așezat lângă pădure, pentru că acolo mai vin animale. Aud mereu lupi, urși, vulpi. Am și dulapul cu haine în marginea păduri, acoperit cu nailon și crengi, mâncarea o leg în copaci, iar din ferigă am făcut și un frigider unde pun băutura ca să stea rece”, a mai povestit Laurențiu, în urmă cu doar câteva zile pentru Hoinar în România.

Acum, a avut parte de o surpriză neașteptată: o rulotă, dotată cu pat, dulapuri, baie și bucătărie, panou solar și multe altele i-a fost dăruită. Emoționat peste măsură, omul și-a sunat imediat prietenii din sat. 

„Nu îți vine să crezi cum arată. Este ca o locuință de lux și este casa mea. Acum, cine vrea să vorbească cu mine, sau să mă cheme la muncă, vine aici, la casa mea. Dacă vin de dimineață, pot să le dau și cafeaua, până nu plecăm la muncă. Dacă aveți ocazia, puteți să veniți și să vedeți cum arată”, i-a transmis, emoționat, Laurențiu, unui prieten din satul vecin. 

Galerie foto


Vizualizări: 10,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: