Prefectul Iulian Popescu, în trenul de epocă ”Defileu Express”

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a străbătut, vineri, 27 octombrie, ruta Târgu-Jiu-Petroșani cu trenul de epocă numit "Defileu Express", la împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Bumbești Jiu- Livezeni.

La data de 31 octombrie 1948, linia de cale ferată transcarpatică a fost pusă în circulație, conectând orașul Târgu Jiu cu Petroșani. Cunoscută și sub numele de "linia Bumbești-Livezeni," această rută a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea regiunii și în transportul de resurse și persoane.

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurare, "Defileu Express" a fost readus la viață pentru a oferi călătorilor o experiență autentică din acea perioadă. Călătorii au avut ocazia de a se întoarce în timp, admirând peisajele spectaculoase ale Defleului Jiului.

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a subliniat importanța acestei linii de cale ferată și a evenimentului, menționând că "este o ocazie unică de a aduce în prim-plan istoria și moștenirea noastră feroviară și de a o împărtăși cu generațiile viitoare."

”La 31 octombrie 1948 se dădea în circulație linia de cale ferată transcarpatică dintre orașul nostru, Târgu Jiu, și Petroșani sau “linia Bumbești-Livezeni”. Am călătorit astăzi cu trenul de epocă “Defileu Express” pe această rută, ca un arc peste timp, în cadrul evenimentului organizat la 75 de ani de la inaugurarea liniei ferate Bumbești - Livezeni”, a scris prefectul pe pagina de socializare.

Galerie foto



Vizualizări: 2,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: