Sute de tineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a organizat bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.  Evenimentul a adus în acelasi loc angajatorii și tinerii din județul Gorj, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Angajatorii au venit cu o ofertă variată, în speranța că vor reuși să găsească tineri dornici a învața lucruri noi și de a se dezvolta profesional.
"În momentul de față avem disponibile mai multe posturi pentru fabrica din Rovinari, respectiv inginer productie, inginer automatizari, manipulant mărfuri, stivuitorist. Avem  tineri care sunt interesați de un job în compania noastră, mai ales pentru că suntem deja prezenți pe piața locurilor de muncă de mai bine de 4 ani si jumatate, iar domeniul de activitate si oferta de dezvoltare sunt cunoscute. Cu siguranță a existat si o curiozitate privind job-urile existente, însă este de bun augur pentru noi întrucât au existat situații când au analizat oferta noastră si au revenit ulterior pentru angajare", a declarat Andreea Tudorescu, HR Business Partner Autoliv Rovinari.


Tinerii care au participat la acest eveniment au afirmat că își doresc să se angajeze la ei în județ, pe un salariu care să le asigure un trai decent.


"Am venit la aceasta bursă a locurilor de muncă pentru că sunt în căutarea unui job. Aș vrea să găsesc ceva pe IT, este mai greu la noi, în Gorj, dar sper eu, nu imposibil. Evident că mă interesează și salariul. Angajatorii au tendința să le ofere tinerilor un salariu mic, minim pe economie, iar asta descurajează, într-un fel", a afirmat un tânăr din Târgu Jiu. 

În total, angajatorii au avut aproape 800 de locuri de muncă. 


"La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-au prezentat 57 de angajatori. Ei au avut disponibile 779 de locuri de muncă, 27 dintre acestea fiind pentru cei cu studii superioare. Aproximativ 400 de persoane au venit să se intereseze de un loc de muncă, iar 124 tineri au fost selectați pentru un interviu sau o probă practică", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: