Cum se pot curăța ușor tigăile arse!

De cele mai multe ori suntem tentați să aruncăm tigăile și oalele vechi care s-au ars chiar dacă acestea sunt achiziționate de puțin timp. Dacă vă aflați în această situație trebuie să știți că există o modalitate de a le curăța și de a le reutiliza.

După un anumit timp, reziduurile de grăsime se acumulează pe tigaie și se transformă în pete maro, atât la exterior, cât și la interior, care nu sunt ușor de îndepărtat. Gospodinele sunt tentate să arunce o astfel de tigaie. Dar nu ar trebui să facă asta, pentru că se poate curăța fără probleme grăsimea acumulată folosind un truc.

Pentru acest truc, aveți nevoie de bicarbonat de sodiu, sare, oțet, detergent de vase și prosoape de hârtie. Și, ceea ce este mai bun dintre toate, tigaia va fi curată în cel mai scurt timp. Mai întâi presară sare peste petele întunecate, apoi bicarbonat de sodiu și toarnă deasupra detergent lichid de vase. Frecați puțin cu o sârmă de curățat pentru a combina totul, apoi puneți un prosop de hârtie (3-4 bucăți) pe amestec și acoperiți totul cu un prosop.

Lăsați să stea 5 minute sau chiar mai mult și scoateți prosoapele. Veți descoperi că murdăria și grăsimea întărită sunt ușor de îndepărtat. După aceea, spălați tigaia cu apă și detergent de vase.

Vizualizări: 5,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: