Cu cât se vinde carnea de miel înainte de Paște
Mai puțin de două săptămâni ne despart de sărbătorile pascale, iar românii au început deja să își facă aprovizionarea pentru masa festivă.
Cel mai căutat produs este, și anul acesta, carnea de miel.
Deși pentru unii este nelipistă din meniu, pentru alții reprezintă un cost suplimentar.
Comercianții gorjeni au început să își publice prețurile. Un kg de carne de miel costă, momentan, între 45 și 50 de lei, atunci cand este achiziționat integral sau jumătate. Un kilogram de organe, pentru drob, se ridică la prețul de 55 de lei. Mielul se cumpără cu 20 de lei kilogramul în viu.
”Depinde de client. Unii vor jumătate, alții un miel întreg. Unii vor doar o pulpă, alții vin doar pentru organe. Prețurile diferă. Noi am dat drumul la promoții. Sunt mai mărișori mieii anul acesta. Și Paștele e mai târziu”, a spus un comerciant din Gorj.
Unii oameni nu sunt tocmai ”cuceriți” de preparatele făcute din carne de miel. Aceștia preferă să înlocuiască drobul și friptura cu altceva: ”E scump și nici nu ne dăm în vânt după gust. Ținem și noi de tradiții, dar mielul nu e necesar. Mai bine cumpăr altceva de banii ăștia”, transmite o târgujiancă.