Cum puteți vopsi ouăle de Paște cu coji de ceapă!

Vopsirea tradițională a ouălor de Paște se poate face cu foile uscate de ceapă, roșie sau galbenă. Pentru a putea face acest lucru trebuie să colectați din timp foile de ceapă atunci când gătiți pentru că veți avea nevoie de o cantitate destul de mare.

Ingredientele pentru a putea colora 30 de ouă pentru Paște sunt următoarele: 30 de ouă proaspete, o jumătate de linguriţă de sare, o lingură de oţet și cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele precum și 50 de grame de slănină.

Mod de preparare:

Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră.  Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.

Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întâmpina învierea Domnului.

Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.

Vizualizări: 14,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: