Golgheterul ACS Viitorul a plecat să joace în Europa League

Alexandru Gîrbiță, golgheterul din sezonul recent încheiat al ACS Viitorul Târgu Jiu este prima achiziție a Corvinului pentru noul sezon. Acesta a părăsit echipa lui Nicolae Sarcină și a semnat un contract cu ”corbii” până în vara lui 2026.

Corvinul a primit licența UEFA, ceea ce îi va permite să intre în preliminariile Europa League. Agentul Bogdan Apostu și antrenorul Florin Maxim au anunțat transferuri importante pentru competiția europeană, dar campania de achiziții a debutat cu un fotbalist fără o carte de vizită deosebită, Alexandru Gârbiță de la ACS Viitorul Târgu Jiu.

„Fotbalistul era unul dintre cei mai vechi componenți ai grupării patronate de Nicolae Sarcină, pentru care a evoluat încă din anul 2018, când echipa se numea Energeticianul”, scrie liga2.ro.

Gârbiță a fost prezentat oficial deja de Dan Colesniuc, președintele celor de la Corvinul, și Bogdan Apostu, agentul de fotbaliști implicat total în proiectul echipei fanion din orașul natal. ”Mă bucur nespus că voi face parte din acest grup, trebuie să recunosc că atunci când am primit oferta nu am stat pe gânduri aproape deloc. Nu mai are rost să vorbesc despre performanţele echipei din ultimii ani, pentru că le cunoaşte bine toată lumea. Eu ştiu doar că îmi doresc să mă ridic la nivelul lor şi cred că pot creşte în acest mediu. De asemenea, cred că stilul de joc al echipei mi se potriveşte, sunt foarte fericit că pot lucra cu un antrenor care pune preţ pe jucătorii tineri şi care este un adept al fotbalului în viteză, al unui joc plăcut ochiului. Îi ştiu pe câţiva dintre băieţi, am şi vorbit cu Alex (n.n. Neacşa), cu Manolo (n.n. Manolache), mi-au povestit despre tot ce înseamnă Corvinul acum şi sunt fericit să mă aflu aici”, a declarat Alexandru Gîrbiţă, care va purta tricoul cu numărul 20 la Corvinul.

Corvinul a terminat sezonul pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, dar nu a avut drept de promovare și o va lua de la capăt în luna august. Până atunci, însă, hunedorenii au de disputat preliminariile din Europa League (11 și 18 iulie) și – eventual – Conference League, dacă vor fi eliminați din a doua competiție europeană inter-cluburi.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: