Gilortul a avut ghinion în meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea

În cadrul etapei a II-a a Ligii 3, Gilortul Târgu Cărbunești a primit vizita vâlcenilor de la SCM Râmnicu Vâlcea. SCM s-a instalat pe prima poziție după prima etapă și, ținând cont de buget și valoarea lotului, are intenția de a câștiga seria 8.

  

Elevii lui Alex Stoica făcuseră deja cunoștință cu oaspeții din etapa a doua la jocul din turul 2 al Cupei României într-un meci spectaculos jucat la Târgu Cărbunești în urmă cu o lună, scor 4-5 pentru vâlceni.

De această dată însă mult lăudata formație a SCM-ului nu a arătat mai nimic la Cărbunești iar antrenorul Alex Stoica i-a surprins tactic pe vizitatori, iar elevii săi prin dăruire.

Gazdele au pus scorul final pe seama ghinionului în cronica acestui joc pe care cei de la Cărbunești l-au dominat.

„Ghinion! Sergiu Anton, omul meciului. Constantin Roncea (10') îi fură mingea în careu lui Sălcianu, acesta îl trage cu ambele mâini de tricou pe atacantul Gilortului, însă centralul bucureștean lasă jocul să continue. Un minut mai târziu, Roncea este lovit cu brațul în ceafă la 22 m de poarta lui Gherguș, dar și de această dată centralul nu acordă nimic. Vespe (16') verticalizează către Gîlcescu, aflat la centrul terenului în poziție de unu la unu, Sălcianu îl lovește peste piciorul drept pe atacantul Gilortului, însă și de această dată arbitrul se face că nu vede. În minutul 19, arbitrul îi arată galben lui Denis Bucur pentru oprirea unui atac promițător (!), deși jucătorul Gilortului se afla la 5-6 m de fază. În minutul 22, Dănescu și Ivan își dispută un balon și fundașul Gilortului vede galben. Roncea (25') este lovit în cap de către Gliga, fără ca jucătorul oaspeților să vadă galben. Vespe (34') este atacat cu talpa de Georgescu, însă centralul nu găsește cartonașul galben. Georgescu (51') are ambele brațe pe Bucur, în careu, îl împinge ușor pe atacantul Gilortului și bucureșteanul cu fluierul ușurează misiunea vâlcenilor, acordă cartonaș galben și apoi roșu jucătorului nostru.

Ghinion! Gilortul (78')  beneficiază de lovitură liberă de la 35 m. Robert Dănescu șutează violent, dar mingea izbește transversala porții apărată de Gherguș.

Ghinion! În ultimul minut de joc, Georgescu centrează în careu, Rusu deviază cu capul, mingea ajunge la Alexandru Dandea, care din 11-12 m șutează spre poartă. Îuțalîm vede mingea târziu și tabela se modifică cu puține momente înainte de fluierul final”, se arată în cronica jocului în care ghinionul este cuvântul de ordine.

Ghinion au avut gazdele și la vestiare unde adversarii au fost mai activi decât pe teren, și și-au arătat gradul de civilizație rupând scaune. „Și-au vărsat nervii pe un scaun nevinovat (care, cel mai probabil, a odihnit un jucător) pentru evoluția din teren”, au mai scris, ironic, cei de la Gilortul în finalul cronicii oferite după joc.

     

Gilortul – SCM Râmnicu-Vâlcea 0-1 (0-0) 

A marcat: Alexandru Dandea (90').

Cartonașe galbene: Dănescu/Pîrvulescu.

Cartonaș roșu: Bucur (51')

Gilortul: Iuțalîm (cpt) – Marica, Dănescu, Mitrache, Martin – Oprișa (90'+2 Brujan), Vespe (72' Lazăr) – Rădulescu (90'+2 Popescu), Roncea (80' Viespe), Bucur – Gîlcescu. 

Rezerve neutilizate: Spînu – Siewe, Săulescu, Sandu. 

Antrenor: Alex Stoica. 

SCM: Gherguș – Georgescu, Dandea (cpt), Pîrvulescu (46' Iana), Sălcianu – Gliga (65' Popescu), Ionescu, Pîrvu (65' Olaru), Neagu (65' Neicu) – Rusu, Ivan. 

Rezerve neutilizate: Găgeatu – Bărbuți, Sîrbu, Trașcă, Tudorescu.

Antrenor: Eugen Beza. 

Arbitru: Sergiu Anton (București).

Asistenți: Nicolas Spînu (București), Ionuț-Florin Toma (Buftea).

Rezervă: Leopold Herczeg (Băcia).

Delegat de joc: Constantin-Cristian Tuligă-Ghiță (Drobeta-Turnu Severin).

Observator de arbitri: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin).

SERIA 8, etapa 2

vineri, 6 septembrie 2024, ora 17:00
Aro Muscelul Câmpulung Muscel – ACSO Filiaşi 0-1
Alexandru Cioablă (64)
Sparta Râmnicu Vâlcea – Vulturii Fărcăşeşti 0-0
Unirea Bascov – Viitorul Dăeşti 1-2
David Maria (70) / Vătafu (51), Adrian Sîrbu (77)
Gilortul Târgu Cărbuneşti – SCM Râmnicu Vâlcea 0-1

sâmbătă, 7 septembrie 2024, ora 17:00
Jiul Petroşani – ACS Speed Academy

Galerie foto


Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: