De ce a venit președinta baschetului românesc la Peștișani!

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, împreună cu antrenorul federal Claudiu Fometescu, au vizitat în ultimele zile județele Vâlcea și Gorj. Cei doi oficiali federali s-au întâlnit cu autoritățile publice județene și locale și au discutat despre sprijinul pe care acestea îl pot oferi pentru dezvoltarea baschetului juvenil.

Reprezentanții Federației Române de Baschet au fost prezenți joi la Peștișani, unde se finalizează construcția Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuși", din localitate. Proiectul include două săli de sport și spații de cazare, care vor susține programul de tabere al Federației Române de Baschet în anul 2025. Alături de oficialii federației s-au aflat și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, precum și Cosmin Pigui, primarul din Peștișani. 

Federația de baschet a transmis ulterior un mesaj pe pagina oficială, lăudând implicarea gorjenilor în sprijinirea baschetului juvenil. 

„Gorjul demonstrează, încă o dată, dorința de implicare în baschetul juvenil și își dezvoltă infrastructura sportivă, iar filiala din județ a Academiei Române de Baschet, academie condusă de Claudiu Fometescu, continuă să joace un rol important în această evoluție. Președinta Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, și Claudiu Fometescu, antrenor federal au fost prezenți la Peștișani, unde se finalizează construcția Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuși, din localitate. Proiectul include două săli de sport și spații de cazare, care vor susține programul de tabere al Federației Române de Baschet în 2025. Împreună cu Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, și Cosmin Pigui, primarul din Peștișani, s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii sportive și sprijinirea programelor de baschet dedicate sectorului juvenil”, se arată în comunicatul oficial al Federației Române de Baschet.

Pe lângă discuțiile despre dezvoltarea infrastructurii sportive și sprijinirea programelor de baschet dedicate sectorului juvenil, s-a discutat cu această ocazie și despre susținerea filialei Gorj a Academiei Române de Baschet, unul dintre principalele "motoare" ale dezvoltării baschetului juvenil în regiunea Olteniei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: